Kuinka hoidat kuivaa ihoa

Moni kärsii tähän aikaan vuodesta ihon kuivumisesta. Iho on kiristävän ja epämiellyttävän tuntuinen ja kelmeän näköinen. Kuivuus saa juonteet näkymään, iho ehkä jopa hilseilee ja ärtyy, eikä meikkikään levity tasaisesti.

Kun iho hoidetaan kuntoon, se on pehmeämpi, kuulakkaampi, miellyttävän tuntuinen ja kestää paremmin ympäristön rasituksia, kuten kylmää, viimaa ja kuivaa sisäilmaa.

Ensin on hyvä tunnistaa, mistä oman ihon kuivuminen johtuu. Harvalla on oikeasti kuiva ihotyyppi ja vaiva onkin yleensä pintakuivuutta, jota voi tulla kaikille ihotyypeille, jopa rasvaiselle. Tämä johtuu usein siitä, että ihon päivittäinen hoito ei ole säännöllistä, tai käytössä on vääräntyyppiset tuotteet.

Ihon kuivumista aiheuttaa myös talvella kylmyys ja sisäilman kuivuus, liian vähäinen vedenjuonti, näyttöpäätetyö, sairastelu ja jotkut lääkitykset. Jos iho on jo tyypiltäänkin kuiva, niin edellämainitut pahentavat tilannetta. Myös ikääntyessä iho alkaa kuivua herkemmin.

No miten saat ihosi hyvään kuntoon? Tarkista päivittäinen hoito. Jos säännöllisyys on kunnossa (puhdistus ja kosteutus aamuin, illoin), mutta et tiedä, mitkä tuotteet ihollesi parhaiten soveltuvat; tule käymään, niin autamme sinut alkuun. Neuvojen kysyminen ei maksa mitään, mutta varaa toki aika kasvohoitoon, jos tunnet tarvitsevasi perusteellisempaa hoitoa; se onnistuu vaikkapa klikkaamalla tästä.

 

Todennäköisesti ihon pinnassa on kerros kuivaa kuollutta ihosolukkoa, joka estää voiteiden ja seerumien imeytymisen syvemmälle. Käytössämme olevat Exuviancen AHA-kuorinnat, eli ns. hapotushoidot sopivat kaikille, myös herkälle iholle, mutta ovat niin tehokkaita, että kuorivat tarkasti kaiken ylimääräisen. Kuorinnan jälkeen iho näyttää heleältä ja tuntuu pehmeältä. Hoidon jatkuessa ihoon imeytetään kosteutta ja tehoaineita.

Jos vaadit kosmetologin hoidolta vielä enemmän, on neulaton mesoterapia hyvä vaihtoehto, koska siinä yhdistyy tehokas kosteutus, ihon kiinteytys ja hoito voidaan käytännössä räätälöidä vastaamaan lähes kaikkiin ihon tarpeisiin.

Lopuksi esittelen vielä kuivan ihon perus- ja täsmähoitotuotteet:
- Puhdistusemulsio (oikein kuiva iho on hyvä puhdistaa ilman vettä, eli pyyhi puhdistusemulsio pois kasvoilta liinalla tai vanulla)
- Kasvovesi (täydentää puhdistuksen ja tasapainottaa sekä kosteuttaa ihoa)
- Kosteusseerumi
- Päivä- ja yövoide.

Jos ei voi tai halua käyttää näin montaa, niin kolmellakin voi pärjätä talviaikaan, kun aurinkosuojaa ei tarvita, eli: Puhdistusemulsio, kasvovesi ja yövoide aamuin-illoin.

Lisäksi on hyvä ottaa kuivimpana kautena avuksi kosteuttava naamio 1-5 kertaa viikossa ja täyteläisempi voide, joka soveltuu myös suojavoiteeksi kylmällä ilmalla ulkoillessa. Lisäksi hellävarainen kuorinta max. kerran viikossa:

​​​​​​​​​​​​​​

Tässä tietopakettimme kuivalle iholle. Ota yhteyttä ja kysy toki lisää, jos jokin asia jäi epäselväksi!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika